Wat doen we zoal

Mistral streeft ernaar om ongeveer zes of zeven keer per seizoen ergens te zingen.

Ons seizoen loopt veelal van eind augustus tot half juni en wordt traditioneel afgesloten met een groots slotfeest.

Wij zingen een aantal keren in de Kerk waar wij voor de muzikale ondersteuning zorgen. Het komt ook voor dat wij de gehele dienst in het teken van een bepaald thema verzorgen. Zo hebben wij al eens een viering gehad met een Braziliaans tintje, waarbij zelfs een ludieke sponsortocht werd georganiseerd. Want zingen en plezier gaan bij ons wel samen!

Tevens zingen we doorgaans zowel met Pasen (de Paaswake dan wel met de Goede Vrijdag viering) alsook  met  Kerstmis.  Om het jaar organiseren we een Sfeer/Kerstconcert.

Ook treden we regelmatig op bij andere evenementen. Zo heeft Mistral een korenfestival georganiseerd, hebben we gezongen in verpleegtehuizen, ziekenhuizen en voor de Zonnebloem.

Oktober 2005 deden wij mee aan het NoordHollandsDagblad korenfestival. Een optreden met een jury-beoordeling  in schouwburg de Kampanje te Den Helder.

In december 2010 heeft Mistral A Christmas Carol, een boek van Charles Dickens over de oude, verbitterde vrek Ebenezer Scrooge verhaald in de bomvolle thuisbasis de Christus Koning Kerk te Wieringerwerf. Het complete koor was daarbij in Victoriaanse Kleding gestoken en heeft een groot aantal carols ten gehore gebracht.

In januari 2007,2010 en 2011 hebben we meegedaan met de korendagen van Paradiso in Amsterdam. Een groots festijn waar we zongen in de grote zaal. Bij dit soort gelegenheden kunnen we ons populaire repertoire goed tot zijn recht laten komen. Veelal zijn er van bovenstaande uitvoeringen/slotfeesten foto’s gemaakt, klik maar eens op foto’s.

In 2012 stonden we voor twee keer een uitverkochte Agripoort wat een geweldige ervaring was.

Elk jaar streven we erna om in december ons eigen kerstconcert te geven op de maandagavond, zie voor de datums bij de evenementen.

In maart 2014 hebben we een prachtig  korenfestival georganiseerd in onze eigen kerk. Mede door het prachtige weer die dag, hebben we alle koren buiten op het kerkplein van soep en broodjes voorzien. Alle leden hadden flink hun best gedaan om er een prachtige dag van te maken.

Advertenties

Posted 3 oktober 2016 by zangkoormistral

%d bloggers liken dit: